Kevesen tudják, de nem csak a bőrhibák elfedésére való és nem csak „maszk” lehet…

Lassan, de biztosan egyre többen használnak alapozót, viszont még a kor szépségipari fejlődése sem változtat azon a tévhiten, hogy „nem szeretem, mert a bőrömön „maszk szerű” vagy öregítő és bőrroncsoló hatású….

Először is, A JÓ ALAPOZÓKAT NEM ÉRZED NEHÉZNEK, ha úgy érzed, nem kap levegőt a bőröd, akkor valószínűleg nem jó alapozó családot vagy alapozó típust használsz. Léteznek már krémes, por és folyékony változatban. (részletesebben az alapozók fajtái: alapozó stiftek, kompakt alapozók, krémalapozók, púderalapozók, hab állagú alapozók, folyékony alapozók) Ennek kiválasztásában egy márka bolt/boltok vagy akár egy jó kozmetikus, ill. sminkes is segítségedre lehet – és a tőlük kapott vélemények alapján már könnyebben dönthetsz, hogy melyik lehet Neked megfelelő! Nézd meg, melyik felel meg bőrtípusodnak, hiszen a jó alapozó nem csak fed, hanem szépít, ápol, gyógyít, a szerint, hogy mire van épp szükséged… (Az alapozó színének kiválasztására a legoptimálisabb a természetes fény. Próbáld ki a homlokod közepén, és a biztonság kedvéért az áll vonalától le a nyakra. Az a jó alapozó szín, amelyik megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz ekkor marad észrevétlen. )

… vedd figyelembe azt is, hogy melyiket tudod egyszerűen felvinni. Akár ecsettel, akár a kezeddel, viszont fontos és lényeges, hogy egyenletes fedés legyen a végeredmény!

Miért érdemes még alapozót használni:

…mert tartós, szép bőrképet mutató SMINKET CSAK MEGFELELŐ ALAPOZÁSSAL LEHET KÉSZÍTENI. Még akkor is, ha Te éppen csak egy kis pirosítót és szemceruzát teszel fel sminkként. Próbáld ki, hogy alapozóval mennyivel szebb lesz a karikák nélküli szemed és a makulátlan arcod!…

Emellett EGY JÓ ALAPOZÓ FÉNYVÉDELMET IS BIZTOSÍT, ami nélkül ki sem szabadna lassan menni a napra! Ha egy nagyon egyszerűen használható, selymes, sima bőrt adó alapozót szeretnél, ami gyógyít, fiatalít és fényvédelmet is biztosít egyben, akkor válassz ásványi por alapú alapozót, mely több rétegben is felvihető, anélkül, hogy egyáltalán éreznéd, hogy rajtad van…

Legnépszerűbb alapozó családok: PAESE, MIYO, CATRICE, ESTÉE LAUDER, MAYBELLINE, MAX FACTOR, WONDER PEARLS, MAC, RIMMEL, ASTOR, L’OREAL, ESSENCE, BOURJOIS, MANHATTAN, LA ROCHE, MAC STUDIO, PARIS BERLIN, MISS SPORTY, PUPA, AVON, ALVERDE, CLINIQUE, CHANEL, YVES ROCHER, NYC SKIN, YAMUNA, KRYOLAN, LANCÔME, EVELINE, GIORDANI, TERRA, VICHY, EDITT, NIVEA stb.