A korrektort, mint ahogyan azt a neve is mutatja, az arcbőr hibáinak korrigálására használjuk. Ilyenek lehetnek például a jól ismert szem alatti karikák, a bosszantó pattanások. Ha a megfelelő korrektort használod, a siker garantált!

Fontos tudni, melyik szín mire való. Az úgynevezett komplementer színeket használjuk a korrekció során, ezek az alábbiak:

kék – narancssárga

lila – citromsárga

zöld – piros

Tehát, ha például egy gyulladt pattanást szeretnél eltüntetni, használj zöld korrektort a pirosas területen, ha pedig a szemed alatti lilás karikákat, akkor sárgás tónusú korrektort! A korrektor felviteléhez használhatsz ecsetet, szivacsot és az ujjadat is. Én személy szerint az ecset + ujj variációt ajánlom, mivel az ecsettel precízen fel tudod vinni az anyagot a problémás területre, az ujjad segítségével pedig könnyedén el tudod dolgozni, vékonyítani azt, mivel a testhő hatására lágyul a korrektor textúrája.

Ha csak kisebb a hiba, alapozóval is el tudod kendőzni. Ehhez egy jó minőségű, jól fedő alapozót kell használnod. A szemkörnyékre egyel világosabb árnyalatot használj, mint az arcod színe!

Kellemes szépülést!

Összeállította oktatónk Aradi Nóra sminkmester